Általános

FIBARO – biztonságos otthon!

Előfordult már Önnel, hogy munkába menet azon aggódott, hogy lekapcsolta-e a lámpát, vagy épp kihúzta-e a vasalót vagy a hajsütővasat? Telefonján távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket. Szintén távolról ellenőrizheti azt is, hogy ki érkezett Önhöz, amikor nem tartózkodik otthon. Laptopon, telefonon látja a kaputelefon kamerájának képét, hogy éppen ki csenget az ajtó előtt. Munkahelyén értesíti okos otthon rendszere, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek az otthonába telepített kamerák online képei. 
Biztonság érzetét tovább növeli a FIBARO rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: a lámpák folyamatosan fel-le kapcsolnak, illetve a redőnyök automatikusan le- vagy épp felmennek. Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszere fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, illetve üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy az illetékes hatóságokat.
  • Text Hover
  • Text Hover
A FIBARO központnak köszönhetően távolról vezérelhetjük az eszközöket, és ellenőrizhetjük, hogy minden ablak zárva van-e. A FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszer nyitásérzékelői diszkréten elhelyezhetőek a különböző színű és felületű nyílászárókra. A legjobb, hogy a központ segítségével értesíteni is tud minket, ha valaki belépett az épületbe. A FIBARO vízérzékelők és füstérzékelők pedig tovább fokozzák a biztonságot, hiszen értesítést kapunk azonnal a rendellenes működésekről. 
A vízérzékelőket a vizes helységekbe érdemes elhelyezni, ahol vezérelhetővé tehetjük relé modulokkal a motoros szelepeket, hogy akár több száz kilométerről is megakadályozhassunk egy esetleges vízkárt.A fokozott biztonság érdekében, a FIBARO okos otthon rendszer mellé minden esetben ajánljuk egy behatolás jelző rendszer kiépítését.
A FIBARO okos otthon helyettünk is cselekszik a pánikhelyzetben. Nyugodt, higgadt fejjel kevesen tudnak gondolkodni vészhelyzetben. Az okos otthon megteszi helyetted – persze akkor, ha felkészíted rá és beprogramozod előre. A lehetőségek tárháza végtelen, a saját és családtagjaid igényeihez igazíthatod a reakciót.