Általános, Okosotthon

FIBARO – miért pont ezt?

A FIBARO rendszer egyike a legfejlettebb intelligens otthon megoldásoknak, mely által az alkalmazott Z-Wave technológia segítségével ellenőrizhetjük és irányíthatjuk otthonunk elektromos eszközeit akár távolról is. A vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően a FIBARO rendszer telepítésekor és bővítésekor nem kell falakat bontani, fúrni, faragni. A rendszer elemei formájukat és színüket tekintve esztétikailag jól illeszkednek az adott enteriőrbe.
A rendszer kezelőfelülete felhasználóbarát és könnyen kezelhető,ezért a lakó is egyszerűen elsajátíthatja okosotthon rendszere kezelés ét. A FIBARO rendszere rugalmasan bővíthető, aminek köszönhetően a telepített alapcsomagot a későbbiekben igény szerint bővítheti további funkciókkal és eszközökkel. Az eszközök hatósugara minimum 15-20 méter. Ugyanakkor a rendszer azon eszközei, amelyek fix megtáplálású elemek (pl. modulok), repeater-ként funkcionálnak, ezért gyakorlatban ez megoldja a jeltovábbítást nagyobb lakások esetén is. A központi egység ID azonosítóval látja el a hozzá tartozó rendszerelemeket, amely megakadályozza, hogy az egymás mellett letelepített rendszerek eszközei zavart okozzanak a szomszédos rendszerben. Ez biztosítja a lehetőséget, hogy akár egymás melletti lakásokba is lehessen FIBARO okosotthon rendszert telepíteni.
A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő, zárt rendszerű kommunikációs protokoll, melyet kifejezetten az otthoni automatizálási területre fejlesztettek ki, így a technológia működését nem hátráltatják falak és emeletek. Ennek köszönhetően a FIBARO rendszer a meglévő otthonokban is könnyűszerrel telepíthető és bővíthető anélkül, hogy bármilyen bontással, véséssel, illetve egyéb átalakítással járó munkálatokat igényelne, sőt költözés esetén egyszerűen áttelepíthető akár az egész rendszer.
  • Text Hover
  • Text Hover
A rendszer különböző érzékelőkből – mozgás, nyitás, hőmérséklet, fény, füst, szén-monoxid, nedvesség, fagy, szél –, valamint speciális vezérlőmodulokból és kiegészítőkből épül fel, melyeket a központi vezérlőegység fog össze, felügyel és irányít. A Z-Wave hálózaton keresztül a vezérlőegységbe, azaz a Home Centerbe érkeznek be az egyes érzékelőktől és rendszerelemektől az információk. Itt kerülnek feldolgozásra, majd innen továbbítódnak a végrehajtandó parancsok az egyes vezérlő-modulok felé, azaz egyfajta központi agyként funkcionál. A komplett rendszer felhasználói igényekhez