OKOSOTTHON MEGOLDÁSOK - TELJESKÖRŰ LAKÁSAUTOMATIZÁLÁS

Komplex megoldások vezetékes és vezeték nélküli rendszerekkel, fűtésvezérléstől a világítás technikáig, multimédiától a biztonsági megoldásokig. Árnyékolás technika, kapu és zsaluzia vezérlés, minden ami egy lakásban elektromos árammal működik egy rendszer alatt. Élvezze a biztonságot, hatékonyságot és a kényelmet.
  • Text Hover

Vezetékes rendszerek új építésű ingatlanokhoz

A vezetékes lakás automatizálási megoldásoknak nagy műltja van a nemzetközi piacon. Már a hatvanas években épültek számítógép vezérlésű, kezdetleges rendszerek. Ezek mára kiforott technológiával rendelkeznek. 
Ha ön jobban bízik a a hagyományos vezetékes technológiákban akkor főként új építésű, vagy teljes körű felújítás alatt álló ingatlanoknál ajánljuk ezek kivitelezését. Ezeknél a rendszereknél a vezérlő, érzékelő és egyéb eszközökhöz a váltakozó áramú vezetékezésen túl a rendszer gyenge áramú vezérlő kábelezését, az ugynevezett busz rendszert is ki kell építeni.
A vezérlést biztosító eszközöket külön elosztó szekrényben helyezzük el, melynek a vezérelt eszközöktől függően helyigénye van.
A rendszer előnye a vezérlő kábelezésnek köszönhető extra stabil működés, azonban hátrányai is vannak. Ezt a gyártók felismerve mára ezeket is kiterjesztették vezeték nélküli eszközökkel, lehetővé téve a rugalmas bővítést.

Vezetékes rendszerek meglévő, felújítandó ingatlanokhoz

Teljes körú felújítás előtt álló ingatlanoknál is van lehetőség vezetékes rendszerek kiépítésére, de ekkor is, mint az új ingatlanok esetében számolni kell a vezetékezések, védőcsövezés és a központi elosztó szekrény kiépítésével. Ami bontási munkálatokkal jár. Ezek a munkálatok minden esetben növelik a rendszer kiépítésének költségeit.
Az új hibrid technológiáknak köszönhetően, a fő működtető rendszerekhez ugynevezett vezeték nélküli bővítő is illeszthető, így az eszköz adott sugarú távolságában vezeték nélküli eszközök beszerelésével bármely elektromos eszköz illeszthető az automatizálási rendszerbe.
Ha a vezetékes rendszer mellett dönt, minden esetben számolnia kell a kiépítés plusz költségeivel, mely a helyszín adottságaitól függően jelentősebb mértékű is lehet.
Vezeték nélküli rendszerek kiépítését teljeskörű felújítás esetén ajánljuk, mikor egyébként is végeznek bontási vagy elektromos vezeték rendszer felújítási munkálatokat az ingatlanban.
Ha vezeték nélküli rendszerben gondolkodik minden esetben még a felújítási munkálatok előtt, a villamos rendszer tervezésekor kell az okosotthon rendszer kiépítését is megtervezni.
  • Text Hover
  • Text Hover

Vezeték nélküli rendszerek bármilyen ingatlanhoz

Vezeték nélküli rendszerek ma már kiforott technológiűval és eszközökkel kerülnek a piacra, egyre nagyobb választékban. Így egyre nehezebb kiigazodni a gyártók kínálatában is. Z-wave, WiFi és ZigBee protokollal működő eszközök jellemzik a piacot. 
Ezek mind rádiófrekvenciás eszközök, hasonló elven működnek, azonban nagyon nagy küldönbség van az eszközök kompatibilitása terén. 
Interoperábilisnek nevezik azokat a rendszereket, ahol a különböző eszközök egy nyelven kommunikálnak egymással, így egy gyártó központja vezérelheti más gyártó reléit, kapcsolóit, fogadhat adatokat harmadik fél érzékelőitől, és az újabb eszközök képesek együttműködni a régebbi rendszerekkel. 
A szabványokon belül a gyártók szövetségei megpróbálják ezt garantálni, azonban nem minden eszköz felel meg ennek a feltételnek. Így könnyen megeshet, hogy egy adott okosotthon rendszerbe egy adott eszköz nem, vagy csak részleges funkciókkal, vagy csak kompromiszumokkal integrálható be. Ezért érdemes körültekintően eljárni egy rendszer tervezésekor, az eszközök beszerzése során.

Vezeték nélküli rendszerek bármilyen ingatlanhoz

Ezeknél a rendszereknél is érdemes tervet készíteni, mert nem is gondolnánk, milyen öszetett funkciók integrálhatók egy lakás automatizálási rendszerbe.  Így ennek kialakítása megfelelő tervezést követően lesz hatékony.
A rendszerek kialakíthatók új építésű ingatlanban, ahol csak minimális plusz ráfordítás kell az eszközök elhelyezéséhez. Ez általában a kapcsolók beépítését szolgáló dobozt jelenti. Meglévő épületek szintén egyszerűen okosíthatók. Általában nincs szükség bontási munkálatokra, az automatizálásba bevont kapcsolók mögött szükséges helyet kialakítani a vezérlő eszközöknek.
Lakás automatizálás kialakításával nem csak modernebbé tesszük lakását, de a fűtés és árnyékolás technika bevonásával energia hatékonyabbá, a világítás technika vagy kert automatika kialakításával energia takarékosabbá is.
Már ma is sok automatizmust építünk be épületeinkbe, de kevesen gondolnak arra, hogy ezek egy komples okosotthon megoldásban vonják össze. Redőny vezérlés, kapu és garázs vezérlés, kerti világítás, kert öntözés, riasztó, tűz, füst és CO érzékelő. Ezek egy rendszeren belül kiépítése költséghatékonyabb, mintha külön-külön alakítjuk ki őket, és működtetésük is hatékonyabb, komplexebb lesz.  
  • Text Hover

Szeretne többet megtudni rendszereinkről?

Keressen fel bennünket elérhetőségeinken. Okosotthon rendszerek tervezése, telepítése, tanácsadás. Komplex megoldásokat nyújtunk ügyfeleinknek.